Ražots Latvijā Receptes

Kolosālie mārrutki

Jūs zinājāt cik veselīgs ir mārrutks? Ja nezinājāt, tad noteikti izlasiet cik daudz labumu satur šī sakne:

“Mārrutki satur šķiedrvielas, ēteriskās eļļas, C vitamīnu (piecas reizes vairāk nekā apelsīnos un citronos), kā arī vitamīnus B1, B2, B3, B6, E, folijskābi, un tādus makro un mikroelementus kā: kālijs, kalcijs, magnijs, nātrijs, fosfors, dzelzs, mangāns un varš. Mārrutks spēj nogalināt patogēnos mikrobus un tam ir baktericīdas īpašības.”

Redz kā, mārrutks ir ne vien super garšīgs, bet arī izcili veselīgs! Papildiniet savus recepšu krājumus ar veselīgā mārrutka uzkodām un citiem veselīgiem ēdieniem:

Mārlapiņu mārrutki 

Mūsu pašu Latvijā audzētie un ar mīlestību un izdomu gatavotie mārrutki. Mārlapiņi ir loti oriģināli – tie ražo ne vien klasiskos  mārrutkus, bet arī tādas delikateses kā, piemēram, mārrutki ar avenēm vai mārrutki ar smiltsērkšķiem. Vairāk lasīt šeit.

Ar ko ēst Mārlapiņu gardumus?

  1. Ar aukstajiem ēdieniem, tādiem kā galerti, aukstās zupas.
  2. Likt klāt dažādiem salātiem, gatavojot mērcītes.
  3. Smērēt uz maizes, piekožot klāt zupai vai tāpat vien.
  4. Likt uz viesību galda kā dip mērcīti – mērcēt sieru, ķiploku grauzdiņus, standziņas vai dārzeņus!

Bonuss! 3 supergardas receptes ar mārrutkiem

Cūkgaļas kabatiņas

Sastāvdaļas:
Cūkgaļas fileja
Konservēti ananāsi
Mārrutki
Milti
Rīvmaize
Ola
Augu eļļa
Cūkgaļu sagriež gabaliņos, pasit ar āmuriņu, izgriež kabatiņu un iesmērē ar mārrutkiem. Liek iekšā kabatiņā sagrieztus ananāsus. Apvīļā cūkgaļu miltos (kas iepriekš sajaukti ar sāli un pipariem), tad olā un tad rīvmaizē. Cep uz pannas. Fotorecepte šeit.
Uzkoda ar kalmāriem

Sastāvdaļas:
Konservēti kalmāri  200 g
Rīsi 1 iepakojums
Olīves bez kauliņiem  100 g
Sīpoli  150 g
Augu eļļa  40 ml
Mārrutki 1 ēdamk.
Pipari 5 g
Rīsus novārīt un atdzesēt. Sīpolus sagriezt un iemarinēt uz 10 min galda etiķī. Etiķi noliet. Olīves sagriezt. Savienot rīsus, olīves, kalmārus un sīpolus, izlikt uz šķīvja. Mārrutkus savienot ar augu eļļu un uzliet virsū rīsiem. Apbērt virsū ar pipariem.
Pilna recepte šeit.
Kartupeļu biezenis ar mārrutkiem un pastinaku

Sastāvdaļas:
Kartupeļi – 900 g
Pastinaks – 340 g
Sviests – 4 ēdamk.
Mārrutki – 2 ēdamk.
Sāls – 1 tējkarote
Svaigi malti pipari – 1/4 tējkarotes
Uzsildīts saldais krējums – 1/3 tase

Vērdošā ūdenī ielikt kartupeļus un pastinaku. Vārīt kamēr mīksti, nokāst ūdeni. Pievienot dārzeņiem sviestu, mārrutkus, sāli un piparus un sastamāt visu vienveidīgā masā pievienojot saldo krējumu.

Vairāk šeit.