Receptes

Neatkārtojamās pankūkas

Šķiet katrā mājā pankūkas ir viens no iecienītākājiem ēdieniem. Sevišķi brīvdienās. Atceros cik forši bija nočiept lielo plāno pankūku no šķīvja, kamēr mamma stāv pie plīts, izēst acis, degunu un muti un uzlikt silto pankūku sev uz sejas 😀

Bet ko darīt, ja mammai ir apnikušas vienas un tās pašas pankūkas katras brīvdienas? Jāķeras klāt jaunu recepšu meklēšanai!

#1 Alus pankūkas

Sastāvdaļas:
Olas 2 gab
Alus 1 tase
Piens 1 tase
Kviešu milti 1 tase
Cukurs 1 ēdamk.
Sāls pēc garšas
Eļļa 4 ēdamk.
Soda 1/2 tējk.
Samaisīt visas sastāvdaļas un cept sakarsētā pannā.

#2 Ūdens pankūkas
Sastāvdaļas:
Ūdens 2 tases
Cukurs 1 ēdamkarote
Sausais raugs ½ tējkarote
Sāls 1 tējkarote
Cepamais pulveris 1 tējkarote
Kviešu milti 5 ēdamkarotes
Olas 1 gab
Augu eļļa 1 ēdamkarote
Vaniļas cukurs 1 tējkarote
Siltā ūdenī izsķīdināt sauso raugu, pievienot sāli, cukuru un cepamo pulveri. Pievienot pārējās sastāvdaļas (izņemot eļļu) un nolikt siltā vietā uz 2-3h. Pievienot eļļu, kārtīgi samaisīt un cept uz pannas kā parastās pankūkas.

#3 Kukurūzas pankūkas ar lazdu riekstiem
Sastāvdaļas:
Kukurūzas milti ¼ tase
Lazdu rieksti ½ glāze
Kviešu milti 1 tase
Cukurs 2 ēdamkarotes
Cepamais pulveris 1 tējkarote
Sāls ½ tējkarote
Piens 1 tase
Olas 2 gab
Sviests 3 ēdamkarotes
Ar blenderi sasmalcināt lazdu riekstus, pievienot abus miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli. Visu kārtīgi samaisīt un pievienot pārējās sastāvdaļas.  Cept uz sakarsētas pannas.

#4 Siera pankūkas
Sastāvdaļas:
Kviešu milti 2,5 glāzes
Cukurs 100 g
Olas 5 gab
Sviests 200 g
Piens 3 glāzes
Siers 300g
Sāls 3/4 tējkarotes
Sarīvēt sieru un pielikt pienu ar olu dzeltenumiem, miltus, cukuru un sāli. Pievienot saputotus olas baltumus. Cept sviestā uz sakarsētas pannas.

#5 Griķu pankūkas
Sastāvdaļas:
Olas 3 gab
Cukurs 1-2 ēdamkarotes
Sāls ½ tējk
Augu eļļa 2 ēdamkarotes
Piens 300ml
Kviešu milti 40-50 g
Griķu milti 40-50 g
Samaisīt visas sastāvdaļas un cept sakarsētā pannā.

#6 Japāņu kāpostu pankūkas (Okonomiyaki)
Sastāvdaļas:
Kviešu milti 1 tase
Dashi buljons vai ūdens ¾ tase
Olas 1 gab
Kāposts ¼
Cukini 1 gab
Burkāns 1 gab
Sīpoli 1 gab
Šķiņķis 1/2 tase
Worcestershire mērce pēc garšas
Majonēze garšas
Augu eļļa pēc garšas
Samaisīt miltus, buljonu vai ūdeni, olu, 2-3 glāzes smalki sakapāta kāposta, 0,5 glāzes sarīvēta burkāna, 1 glāzi sarīvēta cukini un smalki sagrieztu sīpolu.
Pannā vai vok uzkarsēt eļļu un likt cepties mīklu, virsū uzliekot smalki sagrieztu šķiņķi. Cept no abām pusēm. Kad gatavs pārliet ar Worcestershire mērci un majonēzi.

#7 Auzu pankūkas
Sastāvdaļas:
Piens ½ litru
Auzu pārslas 1 tase
ūdens ½ l
Olas 1 g ab
Cukurs 1 tējkarote
No piena, ūdens un auzu pārslām uzvārīt šķidru putru. Ļaut atdzist. Pievienot pārējās sastāvdaļas un cept pankūkas uz sakarsētas pannas.

#8 Ukraiņu pankūkas
Sastāvdaļas:
Prosa 300 g
Griķu milti 300 g
Cukurs 2 ēdamkarotes
Olas 2 gab
Augu eļļa 4 ēdamkarotes
Skābais krējums 1 tase
Piens 2 tases
Sausais raugs 15g
No prosas putraimiem uzvārīt putru, ļaut atzdzist, sablenderēt. Katlā ieliet 1/2 glāzes miltu, pievienot 1 ēdamkaroti eļļas, uzvārīt. Pievienot ūdenim 1 glāzi griķu miltu un uzvārīt biezu mīklu. Ļaut atdzist. Pievienot griķu mīklai izsķīdinātu siltā ūdenī raugu, prosas putru, atlikušos miltus, olas dzeltenumus ar cukuru, sāli, siltu pienu, visu samaisīt un ļaut nostāvēties. Pievienot mīklai saputotus olu baltumus. Cept uz sakarsētas pannas.

#9 Amerikāņu pankūkas
Sastāvdaļas:
Milti – 2 glāzes
Cepamais pulveris – 2 tējkarotes
Cukurs – 2 ēdamkarotes
vaniļas – 1 tējkarotes
Soda -. 1 tējkarotes
Jogurts – 0,5 l
Augu eļļa – 50 ml
Olas – 2 gab.
Samaisīt visas sastāvdaļas un cept sakarsētā pannā.