Receptes

Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte

Ideāli piemērota jebkuriem svētkiem! Ļoti viegli pagatavojama Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte, kas neprasa cepšanu.

Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte

 

Pamatne
Šokolādes cepumi – 240 g
Sviests (istabas temperatūrā) – 70 g
Saldais krējums 10% – 3 ēdamk.
Ķiršu uzpūtenis
Mannā – 50 g
Cukurs – 6 ēdamk.
Ūdens (300 ml ogām+ 100 ml mannā + 50 ml želatīnam) – 450 ml
Saldēti ķirši (atkausēt) – 200 g
Želatīns – 10 g
Šokolādes uzpūtenis
Saldais krējums 33% – 500 g
Piena šokolāde – 100g
Tumšā šokolāde – 50 g
Pūdercukurs – 100 g
Želatīns – 17 g
Ūdens – 100 ml
Liķieris (pēc izvēles) – 50 ml
Glazūra
Cukurs – 5 ēdamk.
Saldais krējums 10% – 3 ēdamk.
Kakao pulveris – 3 ēdamk.
Sviests – 40 g
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte Cepumus sablenderē, pievieno mīkstu sviestu un saldo krējumu. Sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Ieliek pamatnes masu (veidojot tortes pamatni) dziļā traukā ar noņemām sieniņām un liek ledusskapī.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Ķiršu uzpūteņa pagatavošanai, katlā ielej ūdeni, pieliek ķiršus (bez kauliņiem) un uzvāra. Sablenderē iegūto masu, pievieno cukuru un vēlreiz uzvāra, pievieno ar ūdeni sajauktus mannā putraimus un vāra uz lēnas uguns 15 min, visu laiku maisot. Tad nedaudz atdzesē un puto ar mikseri aptuveni 10 minūtes.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Jau laikus uzbriedušo želatīnu sildot izšķīdina, pielej uzpūtenim, samaisa un liek formā. Uzpūtenim pieliek klāt ogas. Liek saldētavā uz aptuveni 40 minūtēm.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Formā, kur atradās cepumu pamatne, ievietot gatavo ķiršu uzpūteni.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pievieno ūdens peldē kausēto šokolādi, liķieri. Visu kārtīgi samaisa.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Šokolādes uzpūtenim pievieno iepriekš sagatavoto izšķīdušo želatīnu. Labi samaisa. Formas malas aplikt ar pārtikas plēvi un pievienot šokolādes uzpūteni. Likt ledusskapī uz vismaz 40 minūtēm.
Šokolādes-ķiršu uzpūteņa torte
Izņemt torti no ledusskapja, noņemt no formas maliņas, pārklāt ar glazūru (samaisa kakao, cukuru un saldo krējumu, liek vārīties, tad pievieno sviestu un maisa kamēr sviests izkūst). Torti rotāt ar šokolādes skaidiņām.